Varje ost har sitt älsklingsvin-nya leksaker

Ir a 'Academia Nacional del Judeoespañol'
Pirineos Sur - Resumen (I)
apellidos cambiados a la fuerza: conversos
AP7 Aktiefond
372.77

Nuevo destino para los amantes de el rock y el metal

Nya artiklar

Paseo de kantes sefardíes: Riqueza de la diversidad

Det var bättre förr?

“Det var bättre förr”, en fras som nyttjas så ofta att den blivit en tvättäkta klyscha. Trots detta är den ständigt närvarande så fort det rapporteras om alla möjliga fruktansvärda brott i media. Men var det verkligen bättre förr? Om detta skriver Viktor Wallén i denna sommarkrönika.

I Malmö ligger föräldrar sömnlösa efter mordet

“Livet kräver av dig bara den kraft du har”

additional Varje ost har sitt älsklingsvin

I veckans sommarkrönika skriver Gabriel Lindgren om Dag Hammarskjöld och huruvida hans tidiga bortgång kan ha lett till ett martyrskap som förvanskar den svenska generalsekreteraren för FN.

el Festival Internacional de Tendencias Urbanas

All makt åt Boris

apellidos cambiados a la fuerza: conversos

Vad innebär egentligen Boris Johnson för Storbritannien? Gabriel Lindgren redogör i denna sommarkrönika för den brittiske premiärministerns bakgrund och var hans politik troligtvis kommer leda det brittiska samväldet.

MFF:s damsatsning - Sydsvenskan

Tankar om den svenska kärnkraften

Kärnkraftens varande eller icke-varande är ständigt aktuellt. I veckans sommarkrönika skriver Arvid Habermann om sina tankar kring kärnkraften i allmänhet och den svenska kärnkraften i synnerhet.

Kommissionärerna som saknas

“För mig har det varit en ära att få chansen att lära mig och ta del av det arbete som görs på daglig basis för att Colombia aldrig ska hamna där det har varit igen.” Så skriver Hanna Andersson i denna sommarkrönika som handlar om hennes nyligen genomförda resa till Colombia.

Paseo de kantes sefardíes: Riqueza de la diversidad

MFF-hjältar 2004 – det här gör de idag - Sydsvenskan

Tomás Fernando Flores

På lördag och söndag spelas de två sista matcherna i 2019 års upplaga av fotbolls-VM. Mästerskapet i Paris har slagit tittarrekord och medias bevakning har ökat flerfaldigt jämfört med tidigare år. Trots detta består stora skillnader i förutsättningar mellan dam- och herrfotboll. Om varför det är så skriver Philip Gustafsson i denna sommarkrönika.

MFF-hjältar 2004 – det här gör de idag - Sydsvenskan

Varför Tjernobyl skrämmer oss

Gabriel Lindgren skriver i 2019 års första sommarkrönika om HBO:s nya TV-serie Chernobyl och om hur den påminner om människans och naturens minst sagt komplicerade relation.

La comunidad sefardí de Rodas: Historia

Ett trendbrytande val

“Dansk Folkepartis ställningstagande i sin profilfråga, invandringen, hade plötsligt kapats av Socialdemokraterne. De senare lade dessutom stor vikt vid det danska folkets hjärtefråga – klimatet. Följaktligen minskade Dansk Folkepartis existensberättigande”, skriver Philip Gustafsson med anledning av det danska valet där Sverigedemokraternas systerparti rasade i väljarstöd, samtidigt som Socialdemokraternas motsvarighet gick starkt.