Barnet styr domstol i vårdnadstvist – inte föräldrarna-nya leksaker

Ir a 'Cuarta hora - 26/12/19'
Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso
Nuevo récord de donación y trasplantes en 2019
AP7 Aktiefond
372.77

el equipo de 'España a las 6

Nya artiklar

Acuerdo de gobierno en Austria entre conservadores y verdes
Hur väljer jag vem som ska

“Livet kräver av dig bara den kraft du har”

additional Barnet styr domstol i vårdnadstvist – inte föräldrarna

I veckans sommarkrönika skriver Gabriel Lindgren om Dag Hammarskjöld och huruvida hans tidiga bortgång kan ha lett till ett martyrskap som förvanskar den svenska generalsekreteraren för FN.

Ir a 'Segunda hora - 03/01/20'

All makt åt Boris

Nuevo récord de donación y trasplantes en 2019

Vad innebär egentligen Boris Johnson för Storbritannien? Gabriel Lindgren redogör i denna sommarkrönika för den brittiske premiärministerns bakgrund och var hans politik troligtvis kommer leda det brittiska samväldet.

Central gatan i Kävlinge stängs av

Tankar om den svenska kärnkraften

Kärnkraftens varande eller icke-varande är ständigt aktuellt. I veckans sommarkrönika skriver Arvid Habermann om sina tankar kring kärnkraften i allmänhet och den svenska kärnkraften i synnerhet.

Lomma har en ekonomi som är starkare än de flesta av Sveriges kommuner.

“För mig har det varit en ära att få chansen att lära mig och ta del av det arbete som görs på daglig basis för att Colombia aldrig ska hamna där det har varit igen.” Så skriver Hanna Andersson i denna sommarkrönika som handlar om hennes nyligen genomförda resa till Colombia.

Acuerdo de gobierno en Austria entre conservadores y verdes

Folkets hus i Löddeköpinge kan komma att rivas.

Cuarta hora - 31/12/19

På lördag och söndag spelas de två sista matcherna i 2019 års upplaga av fotbolls-VM. Mästerskapet i Paris har slagit tittarrekord och medias bevakning har ökat flerfaldigt jämfört med tidigare år. Trots detta består stora skillnader i förutsättningar mellan dam- och herrfotboll. Om varför det är så skriver Philip Gustafsson i denna sommarkrönika.

En ny typ av bilinbrott har drabbat kommunen i helgen: stölder av bildelar.

Varför Tjernobyl skrämmer oss

Gabriel Lindgren skriver i 2019 års första sommarkrönika om HBO:s nya TV-serie Chernobyl och om hur den påminner om människans och naturens minst sagt komplicerade relation.

Ir a 'Brecha de género en las TIC: Existe

Ett trendbrytande val

“Dansk Folkepartis ställningstagande i sin profilfråga, invandringen, hade plötsligt kapats av Socialdemokraterne. De senare lade dessutom stor vikt vid det danska folkets hjärtefråga – klimatet. Följaktligen minskade Dansk Folkepartis existensberättigande”, skriver Philip Gustafsson med anledning av det danska valet där Sverigedemokraternas systerparti rasade i väljarstöd, samtidigt som Socialdemokraternas motsvarighet gick starkt.